Sunday, November 14, 2010

~D.I.Y: Bilik Perasa Strawberi..~

Dalam majlis perkahwinan, bilik pengantin penting tau. Bukan apa, kebanyakan tetamu (perempuan) sangat teruja nak tengok or intai-intai bilik pengantin. Diorang nak tgk lawa or tak dekorasi bilik pengantin tu..

Ok, bilik aku memang dah bertahun tak cat, so bilik aku dah nampak kusam & tak bermaya (ecececeh.. cam describe kulit muka kan..) So di hujung minggu ini aku mengambil kesempatan untuk cat bilik aku..!yibaaa..!!

Mula-mula fikir nak upah orang, tapi di sebabkan aku kan "Pengantin Bajet" jadi aku tak jadilah upah orang. Aku guna sahaja sumber-sumber yang mudah di dapati lagi percuma yang ada di sekeliling rumah..

Ha..?? sumber apa...? ok... tunggu... kat bawah nanti kamu tau..


Jenis Cat: Jotun
Warna Cat: Romantic Pink
Code Cat: 3029
Harga: RM 32 sahaja...



Aku beli yang 7L tue, lebih banyak,boleh cat 2 bilik

Aku pilih color pink okeyhhhh.. jangan marahhh... sebab kan warna tema aku purple+pink..


Ni la rupa cat bilik aku sebelum di salut dengan aura PINK (kusam kan..)




Macam aiskrim strawberi kan..



Tadaaa!! Inilah sumber percuma yang aku cakap tadi.. adik lelaki aku di kerah untuk mengecatt..haha!!


Fuhhh.. dah siapp....!!



Aisehh..berselera la tgk color bilik baru ni.. rasa cam nak makann....slurppp!!

Lega sikit bilik dah cat, lepas ni tak sabar pulak nak tunggu mak siapkan langsir & kain tirai... Giler la... memang Girlie abis aku time kawen nanti..auwww!!!




Nota Kaki:
Rupa cat ni memang nampak sedap.. tapi bau dia... grrr!! macam bau stoking busuk pun ada..haha!!

3 comments:

noorafzan said...

uit, blog hang ni mmg bagus la tuk aku rujuk..

lupa la..
aku kawen lambat lagi dari hang.
aku nikah 11/6
sanding 12/6
bertandang 09/7

jemput2 la ye nanti.

Fetry Dan Hidayah said...

haha...ala..sje share ngan mmbr2.. pastu nanti dh tua..leh tunjuk kat anak aku betapa happynyer mak dia wat persiapan kawen..haha...

ooooo.. bulan 6... dah tak lama dah tu...hehe...

dup dap dup dap x...??haha..

shizah said...

sy ingatkan bilik awak kaler purple...dulu kan awak pernah berangan bila kahwin nak serba purple termasuk air minuman :) air ribena lah tue kan... :) awak jawab, air ribena baik untuk kesihatan, kaya dengan vitamin c!!!